Kinderhoek
Kleurplaten

29 mei 2018

Het is prachtig weer. De sproeier in de tuin zorgt voor verkoeling, er wordt naar hartelust met de watertafel gespeeld. L. en J. hebben hun bekers leeg en hebben een gewedig idee. Ze vullen de bekers met water en voeren dit aan de hertjes in de wei. Zo leren de hertjes uit een beker drinken!

Herfst 2017

De eerste herfststorm is weer voorbij geraasd, regen en hagel vallen af en toe met bakken uit de hemel. Het is herfst. De laarsjes en regenjasjes kunnen weer opgezocht worden. En toch, zodra de zon achter de wolken tevoorschijn komt, willen de kinderen naar buiten. "Trijntje, het is droog, mogen we buiten spelen?" 

Peuters genieten van Rambamboelie

Donderdagmorgen 23 maart 2017 ben ik met vier peuters naar de peutervoorstelling geweest op de mgr.Scholtensschool. Het ging over een hondje Rambamboelie dat altijd vrolijk blafte, maar ineens gebeurde er iets raars. Hij miauwde als een poes, kukelekude als een haan, siste als een slang en loeide als een koe. Na elke bezoek aan de dokter kreeg hij een ander geluid. Uiteindelijk kreeg Rambamboelie een pilletje, een drankje en een zalfje tegelijk en ja hoor, hij blafte weer!

De kinderen hebben erg genoten. We hebben die dag nog vaak gezongen van "Rambamboelie dat is niet goed, ik denk dat je naar de dokter moet".

Sinterklaas 2017

De kinderen hebben hele mooie stoomboten gemaakt.

Herfst creaties (oktober 2017)

Zo zoek je verkoeling op een warme zomerdag (22-6-2017)

Voorjaar 2017

Het wordt weer lente; heerlijk buiten spelen. En als het dan toch eens regent, knutselen we bijv. een pinguin of we maken iets lekkers.

Zelfgemaakte eikeltjes als traktatie

Wat heb je nodig:

Kleine bruine chocoladezoenen
Kleine stroopwafelkoekjes
Sateprikkers